Μικράς Ασίας 42
Τ.Κ. 152 33 Xαλάνδρι - Αθήνα
Τ 210 6801718
F 210 6801768
E info@kepsef.gr
Our Services in EN
AΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι Δραστηριότητες του ΚΕ.Ψ.ΕΦ.

Το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών έχει μακροχρόνια δραστηριοποίηση σε συμβουλευτικές, εκπαιδευτικές, προληπτικές, εμψυχωτικές, παιδαγωγικές, ψυχοθεραπευτικές, ψυχοκοινωνικές ενέργειες και παρεμβάσεις σε άτομα, ομάδες και ευρύτερα ανθρώπινα συστήματα (Οργανισμούς, Εταιρείες, Δήμους, κ.α.).

  Η Ψυχολογική Συμβουλευτική
Η Συμβουλευτική έχει ως στόχο, με την Ενθάρρυνση και την Καθοδήγηση του Ψυχολόγου Συμβούλου να βοηθήσει το συμβουλευόμενο άτομο να κατανοήσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να διευκολυνθεί ώστε να εντοπίσει τις καλύτερες διεξόδους και λύσεις ως προς αυτά.
Επιγραμματικά, με τη Συμβουλευτική Διαδικασία, ο Συμβουλευτικός Ψυχολόγος βοηθά το συμβουλευόμενο να :
 • Αντιμετωπίζει κρίσεις
 • Παίρνει αποφάσεις
 • Αναγνωρίζει και να Διαχειρίζεται τις προσωπικές του/της δυνατότητες
 • Αποκτήσει εκτίμηση «Εαυτού»
 • Αποκτήσει τη γνώση «Εαυτού» κ.α.
   Συστημική Ψυχοθεραπεία (Systemic Psychotherapy)
Η Ψυχοθεραπεία είναι ένα «σχολείο ζωής», και ένα «δώρο προς τον εαυτό», όπου οι ενδιαφερόμενοι (άτομα, ζευγάρια, οικογένειες) :
 • Διερευνούν τον εαυτό τους και τους τρόπους που επικοινωνούν με τους άλλους.
 • Εντοπίζουν τον δυσλειτουργικό τρόπο επικοινωνίας
 • Έρχονται σε επαφή και αναγνωρίζουν το συναίσθημα και την ουσιαστική συμβολή του στην επαφή με τους άλλους (αλληλεπίδραση)
 • Αντιλαμβάνονται πως και από πού γεννήθηκαν τα μοτίβα τους (δηλαδή ο τρόπος που λειτουργούν, που σκέφτονται, που αισθάνονται)
 • Κατανοούν πως και οι ίδιοι βοήθησαν να αναπτυχθούν και να διατηρηθούν αυτά τα μοτίβα (ακόμα και όταν δεν συμφωνούσαν με αυτά)
 • Αντιλαμβάνονται τους φαύλους κύκλους που άθελα τους μπαίνουν (κ.α)
Το Aποτέλεσμα είναι μια :
 • Εσωτερική και μία εξωτερικευμένη αλλαγή
 • Διαφοροποιημένη στάση ζωής,
 • Αποτελεσματική και γόνιμη συνύπαρξη με τους άλλους,
 • Αρμονία ψυχής,
 • Βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ατόμου και των σχέσεων του με τους άλλους και κυρίως με Εαυτό( κ.α.).
Η Συμβουλευτική και η Ψυχοθεραπεία απευθύνονται σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες.
Οι συνεδρίες γίνονται είτε ατομικά, είτε ομαδικά.

   Ομαδική Συστημική Ψυχοθεραπεία (Systemic Group Therapy)
Η Ομαδική Ψυχοθεραπεία είναι μία Μοναδική και Αξιόλογη Εμπειρία για κάθε άτομο! Η ομάδα, είναι ένας πόλος έλξης έντονων αλληλεπιδράσεων μεταξύ των μελών της.
Σε κάθε άτομο της ομάδας, μπορεί να αναγνωρίσει κανείς κομμάτια του εαυτού του, που ενδεχομένως τα είχε καλά "κρυμμένα", η που δύσκολα τα αναγνώριζε. Μέσα στο Kοινωνικό Σύστημα της ομάδας, αντιλαμβάνονται τα Μέλη, τον τρόπο που αλληλεπιδρούν και σχετίζονται με την οικογένειά τους η και με άλλα κοινωνικά συστήματα (εργασία, σχολείο κ.α.).
Τα μέλη της ομάδας ξέρουν να λένε «αλήθειες»! Καθρεφτίζουν ο ένας τον άλλον. Με τον τρόπο τους, τα μέλη συνεργάζονται μεταξύ τους και «σπρώχνουν» το ένα το άλλο για αλλαγές! Αποκτούν αυτεπίγνωση και εμπειρία που τους βοηθάει να λειτουργούν και να επικοινωνούν με αποτελεσματικό τρόπο. Αναγνωρίζουν την πηγή των έντονων συναισθημάτων, ευχάριστων ή δυσάρεστων. Αναπτύσσουν αντοχές στο στρες και το άγχος, εφόσον γνωρίζουν πώς να τα διαχειρίζονται. Βρίσκουν ικανοποίηση στο να ζουν και να συνεργάζονται με άλλους και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
Η καθημερινότητα αλλάζει ύφος. Γίνεται γόνιμη, παραγωγική, ευχάριστη, κ.α.

   ΣΥΣΤΗΜΙΚO TANGO THERAPY : Μια απόδραση του σώματος με έμφαση το Νού και το Συναίσθημα
Τo ΚΕ.Ψ.ΕΦ σε συνεργασία με το Studio Κίνηση Έκφραση και το New Evo Tango, διδάσκουν και εφαρμόζουν τεχνικές - ασκήσεις του Τάνγκο, βήματα και φιγούρες, προκειμένου το άτομο να έρθει σε επαφή με τις αισθήσεις του σώματος και το συναίσθημα.
Η Τάνγκο - Θεραπεία είναι ένα είδος χοροθεραπείας, που χρησιμοποιεί ως εργαλείο έκφρασης το Αργεντίνικο Τάνγκο.
Η Συστημική Τάνγκο - Ψυχοθεραπεία παρατηρεί, συζητά και ερμηνεύει το αποτέλεσμα των ερεθισμάτων από την κίνηση, δηλαδή τις αλληλεπιδράσεις με εαυτό και άλλους. Παράλληλα, συνδυάζει με απόλυτη αρμονία την άσκηση του σώματος με τη ψυχική ευεξία.
Το άτομο μαθαίνει να χορεύει Τάνγκο, αλληλεπιδρά με τον εαυτό του και τους άλλους και επιλύει εσωτερικές συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα της ζωής του.

Βιωματικός Μαραθώνιος
Το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών σε συνεργασία με το Studio Κίνηση Έκφραση και το NewEvoTango διοργανώνουν και υλοποιούν Βιωματικό Μαραθώνιο Συστημικού Tango Therapy. (Kατεβάστε το σχετικό έντυπο)

   Εργασιακή Εποπτεία
Η Eργασιακή Eποπτεία έχει ως στόχο να βοηθήσει στη μείωση της εργασιακής εξάντλησης (burn out) και του «ψυχικού» κόστους, που είναι το αποτέλεσμα των επικοινωνιακών συγκρούσεων που δημιουργούνται στο εργασιακό περιβάλλον και στη δυσκολία λήψεων αποφάσεων.
Οι εργαζόμενοι διευκολύνονται στο πώς να διαχειρίζονται με αποτελεσματικότητα θέματα ή / και δυσκολίες που συναντούν στον εργασιακό τους χώρο, ή στον επαγγελματικό τους ρόλο.

Ενδεικτική θεματολογία : Τα Εργαστήρια απευθύνονται σε γονείς, ζευγάρια, έφηβους, παιδιά, ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, καθώς και σε όσους άλλους ενδιαφέρονται. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα των εργαστηρίων (10-12 άτομα)

   Ειδικά Προγράμματα
 • Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας
 • Εκπαίδευση σε Κοινωνικές Δεξιότητες
 • Επαγγελματικός Προσανατολισμός
 • Ψυχολογική Στήριξη Ασθενών και Υπερηλίκων κατ' οίκον
 • Εξειδικευμένο πρόγραμμα Ψυχικής και Σωματικής Ευεξίας μέσα από Χοροθεραπεία και άθληση
Τα Προγράμματα εφαρμόζονται Εξατομικευμένα ή Ομαδικά. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα των εργαστηρίων (10-12 άτομα).


  Eκτύπωση Πάνω  
Η Ψυχολογική Στήριξη και η Ψυχοθεραπεία συντείνουν στην...
 • Θεραπεία της Κατάθλιψης
 • Βελτίωση της Αυτοπεποίθησης
 • Διαταραχές διατροφής
 • Σεξουαλική δυσλειτουργία
Tηλ. Κέντρο 210 6801718
Γραμματεία
H Γραμματεία λειτουργεί καθημερινά 10:00 - 21:00
Email : info@kepsef.gr
  KENΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ®
© Copyright 2009 - 2014 :: All Rights Reserved ::
Απαγορεύεται η Αναδημοσίευση ή Αναπαραγωγή του περιεχομένου του παρόντος web site ή μέρους αυτού, με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενως την έγγραφη άδεια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (www.kepsef.gr).
Designed by Orthokentro