Μικράς Ασίας 42
Τ.Κ. 152 33 Xαλάνδρι - Αθήνα
Τ 210 6801718
F 210 6801768
E info@kepsef.gr
Our Services in EN
AΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βιογραφικό

Η Αλεξάνδρα Σωτήρχου Μ.Α., έχει κάνει βασικές σπουδές στη Ψυχολογία (Β.Α.) στο State University of New York at Stonybrook, ( Νέα Υόρκη, Aμερική). Είναι κάτοχος πτυχίου Master (Μ.Α.) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, από το Ball State University, (Ιντιάνα, Αμερική).

Έχει ειδικευτεί στις κυριότερες Σχολές της Ψυχολογίας όπως : στην Προσωποκεντρική, Αντλεριανή, Υπαρξιστική, Γνωστική Συμπεριφοριστική, Σωματική, Σεξουαλική, Brief Therapy, Κατασκευή και Διαδικασία της Σκέψης, κ.α.

Ειδικεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και στη Θεραπεία της Οικογένειας. Η κύρια ασχολία της είναι η ομαδική-οικογενειακή-ατομική Ψυχοθεραπεία, η Συμβουλευτική και η Εκπαίδευση στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών.

Είναι Επιστημονική Υπεύθυνη, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και Βασική Εκπαιδεύτρια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ψυχοθεραπευτικές Τεχνικές στην Κλινική Πράξη», που εκπονεί το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών και απευθύνεται σε ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς.
Είναι Επιστημονική Υπεύθυνη και Βασική Οργανώτρια της Συστημικής Τάνγκο-Θεραπείας, μίας καινοτόμου μεθόδου Ψυχοθεραπείας.
Διοργανώνει ομάδες εποπτείας και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ειδικούς ψυχικής υγείας.

Έχει Σχεδιάσει, Οργανώσει και Υλοποιεί δύο Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε διαιτολόγους - διατροφολόγους. Το «Πέρα από τα όρια της Δίαιτας"», και το «Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας για Διαιτολόγους».

Συμμετείχε ως μία από τις βασικές εκπαιδεύτριες στα σεμινάρια του τριετούς Προγράμματος Πρωτογενούς Πρόληψης για τη Δυτ. Αττική "Νόημα στη Ζωή μας" του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ.

Ήταν συνυπεύθυνη στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή της Βιωματικής Εκπαίδευσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό (Σ.Ε.Π) και τη Συμβουλευτική (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), και συμμετείχε στην Επιτροπή Ερευνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Είναι Σύμβουλος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Είναι Διδάσκουσα - Εκπαιδεύτρια (Π.Δ. 407/80) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Με τριανταπεντή πείρα στο χώρο της Εφηρμοσμένης Ψυχολογίας, συνεργάζεται με Κοινωνικούς Φορείς και με Επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Αμερική.

Συνεργάζεται με τον Ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο και συμμετέχει σε Τηλεοπτικά Προγράμματα Ψυχοκοινωνικού περιεχομένου.

Είναι Ιδρυτικό Μέλος και διευθύνει το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών. (ΚΕ.Ψ.ΕΦ.). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε.) του International Family Therapy Association (I.F.T.A.), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (E.F.T.A)
Έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Για πληροφορίες, ή για να κλείσετε ραντεβού,
επικοινωνείτε καθημερινά με τη γραμματεία στο τηλεφωνο 210 68 01 718
E - mail : info@kepsef.gr
Διεύθυνση : Mικράς Ασίας 42 T.K.152 33 Χαλάνδρι - Αθηνα


  Eκτύπωση Πάνω  
Η Ψυχολογική Στήριξη και η Ψυχοθεραπεία συντείνουν στην...
  • Θεραπεία της Κατάθλιψης
  • Βελτίωση της Αυτοπεποίθησης
  • Διαταραχές διατροφής
  • Σεξουαλική δυσλειτουργία
Tηλ. Κέντρο 210 6801718
Γραμματεία
H Γραμματεία λειτουργεί καθημερινά 10:00 - 21:00
Email : info@kepsef.gr
  KENΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ®
© Copyright 2009 - 2014 :: All Rights Reserved ::
Απαγορεύεται η Αναδημοσίευση ή Αναπαραγωγή του περιεχομένου του παρόντος web site ή μέρους αυτού, με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενως την έγγραφη άδεια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (www.kepsef.gr).
Designed by Orthokentro